به گزارش راهبرد معاصر آزمون رتبه بندی فرهنگیان سال 99 چندی پیش برگزار شد و فرهنگیان واجد شرایط در آن شرکت کردند اما از این بین بسیاری از فرهنگیان از این آزمون بازماندند. مرکز برنامهریزی نیروی انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش خبر فوری برای جاماندگان رتبه بندی معلمان را تشریح کرد. آزمون رتبه بندی معلمان مجدد در تاریخ 17 اسفند ماه برگزار می شود و متقاضیان واجد شرایز می توانند در این آزمون شرکت کنند.
آزمون رتبهبندی معلمان 17 اسفند برگزار میشود
یارمحمد حسین بُر در اطلاعیهای خطاب به ادارات کل آموزش و پرورش استانها اعلام کرد که با عنایت به درخواست همکاران، آزمون رتبه بندی، روز یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹ مجدداً و برای آخرین بار تکرار میشود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: همکارانی که به هردلیل نتوانستند در آزمون شرکت کنند یا نمره حدنصاب را نیاورده میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
در این اطلاعیه تاکید شده است که آزمون فقط در یک مرحله برگزار خواهد شد و حداکثر نمره از ۱۰۰ است.
همچنین آزمون صرفاً از طریق گوشی همراه اجرا میشود و هر داوطلب از هر سیم کارت فقط سه بار میتواند استفاده کند. بدیهی است در صورت استفاده بیشتر از یک سیم کارت در هر آزمون، نمرات ثبت شده قابل قبول نخواهد بود.
بر اساس اطلاعیه مذکور، همکارانی که مشمول نظام رتبهبندی میشوند تا زمانی که تأییدیه مقام مسئول خود را نگیرند، اجازه حضور در آزمون را نخواهند داشت.
این اطلاعیه میافزاید: حداکثر زمان برای رفع مشکلات احتمالی (تغییر ابلاغ، تکمیل فرمها و ...) تا روز پنج شنبه مورخ ۱۴ اسفند ۹۹ است. بدیهی است در روز آزمون هیچ گونه تغییر در سیستم برای متقاضیان صورت نخواهد گرفت.
در پایان اطلاعیه نیز آمده است: محتوای آزمون فقط از طریق آیکن نظام رتبه بندی و با کیلیک کردن بر روی "ورود به کلاس" در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت. بدیهی است محتوا و سوالات موجود در قسمت "بانک سئوالات و محتواها" فقط جهت مطالعه بیشتر است.
رتبه بندی معلمان در دستور کار دولت
بیست و دومین جشنواره خیرین مدرسه ساز کشور با هدف تکریم از 1000 خیر مدرسه ساز، با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور؛ محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه و محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش برگزار شد.
معاون اول رئیس جمهور در این نشست گفت: حجم اعتبارات خیرین در بخش آموزش و پرورش قابل توجه است. یکی از امور خیرخواهانه اقدام به مدرسه سازی است این اقدام به مدرسه کمک می کند تا دانش آموزش شروع به تحصیل کنند. این عمل در راستای پیش برد عدالت آموزشی و تقویت روح همبستگی و سرمایه گذاری برای آینده جامعه است.
اوعدالت را یکی از آرمان های جمهوری اسلامی دانست و افزود: در بین جنبه های مختلف عدالت، عدالت آموزشی را باید بیش از پیش دنبال کرد. برخی صحنه ها در برخی مناطق، نبود امکانات مناسب را نشان میدهد. باید به رفع محرومیت برای فرزندان آن مناطق پرداخت البته ما در دولت و آموزش و پرورش نیز در رفع نیازها فعال هستیم.
او گفت: از یک طرف با تحریمها و از سوی دیگر با کرونا مواجه هستم. آموزش تعطیل بردار نیست.همه ما می دانیم آموزش حضوری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
جهانگیری تصریح کرد: کار آموزش و پرورش با راه اندازی شبکه شاد از اهمیت بالایی برخوردار است. تلاش شده تا آثار عقب ماندگی برطرف شود. باید از آموزش و پرورش برای راه اندازی شبکه داخلی تشکر کرد. بسیاری از فرزندان ما به تجهیزات هوشمند دسترسی ندارند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: خانم معلمی از تخت بیمارستان به آموزش دانش آموزان پرداخت. معلمی هم در روستا چرخید و به آموزش دانش آموزان پرداخت. آموزش و پرورش باید در رفع نارسایی دانش آموزان فقیر و کم بضاعت فعالیت کنند.
او گفت: در مقطعی با ۶کشور توافق کردیم اما آمریکایی ها مانع و این کشورها را از توافق خارج کردند و فشار بر دولت بود اما فشار بیشتر بر ملت ایران وارد شد. بر داروی ما تحریم گذاشتند .۷۰میلیون دلار برای واردات تجهیزات پزشکی پرداخت کردیم اما هم اکنون بعد از گذشت یکسال هنوز تجهیزات وارد نشد. هدف آنها فروپاشی نظام بود اما فرزندان این ملت با ایستادگی نقشه های آمریکا را نقش بر آب کردند. مردم ایران تاریخ ساز و مقاوم هستند و حرکت مسئولان کشور معقول است. در این چند سال هیچ مسئولی به دنبال مذاکره نبود. مقامات آمریکایی و اروپایی اذعان دارند که فشار حداکثری آمریکا در ایران با شکست همراه بوده است. ما باید حرکاتمان بر اساس عقل و تعلق باشد.
او با بیان اینکه امروز روز مهندس است گفت: مهندس در بن بست نمی ماند و راه چاره ای می سازد.
جهانگیری با اشاره به تصویب قانون و اجرای قانون های مصوب بیان کرد: توافق انجام داده اند اما همچنان توپ در زمین آنهاست. رهبر فرمودند ما به دنبال صلاح هسته ای نیستیم. راهبرد اصلی جمهوری اسلامی حرکت معقول هستم و روزهای خوبی در راه است.
معاون اول رئیس جمهور در پایان افزود: رتبه بندی معلمان در دستور کار دولت است و تا اخرهفته در دولت نهایی میشود.
آیا واقعا رتبه بندی فقط برای معلمان اعمال می شود؟
قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش درباره اجرای نظام رتبه بندی معلمان بیان کرد: آموزش و پرورش براساس ماده ۶٣ قانون برنامه ششم توسعه الزام به اجرای رتبه بندی شد که در ادوار گذشته محدود به افزایش حقوق شد، اما اخیرا اقدامات خوبی در این باره در حال رخ دادن است و این نوید را به معلمان میدهیم.
او ادامه داد: اگر قرار است لایحهای را به طور عادی در صحن دولت مصوبه بگیریم یقینا یک سال طول میکشد، اما آقای حاجی میرزایی به سبب ارتباط خوب با دولت این مسیر را به خوبی جلو بردند، ضمن آنکه آقای وزیر جلساتی را با عناصر تاثیرگذار از جمله آقایان جهانگیری، نوبخت و انصاری داشتند تا هماهنگیها بهتر باشد.
احمدی لاشکی تصریح کرد: ظرف هفته آینده لایحه رتبه بندی معلمان به مجلس روانه میشود و با توجه به همزمانی با فصل بودجه زمان مناسبی برای تصویب و تامین اعتبار رتبه بندی است البته اعتبار رتبه بندی ۵ هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان بود که کفایت نمیکند و روسای کمیسیون آموزش، بودجه و تلفیق قول پیگیری دادهاند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش گفت: این رتبه بندی امیدوارم از بهار ١۴٠٠ اجرایی شود و باید توجه داشته باشیم این قانون برای معلمان است و مشمول کارکنان و نیروهای خدماتی نیست.
او ادامه داد: امیدوارم دولت به وضعیت نیروهای خدماتی توجه داشته باشد و کمبود آن همچنین افزایش حقوق را در دستور کار قرار دهد ضمن آنکه اعلام نیاز برای جذب ٢۵ هزار نیروی خدماتی کردیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از طریق تبصره ١٠ ماده ١٧ هماهنگ کردیم که ساماندهی انجام شود، اظهار کرد: ٨٨ هزار معلم حقالتدریس باید استخدام شوند که تاکنون مجوز استخدام ۵۷ هزار و ۴۹۷ نفر را از سازمان اداری استخدامی دریافت کردهایم که از این تعداد وضعیت ٢۴ هزار ۵٩٧ مشخص شد و بقیه هم مشخص خواهد شد و به زودی راهی دانشگاه فرهنگیان میشود و سپس بعد از اخذ نمره قبولی به استخدام آموزش و پرورش در میآیند.
او ادامه داد: این افراد دغدغه آزمون اصلح را نداشته باشند، چون موضوع خاصی نیست و آنچه امروز مهم بوده این است که معلم بتواند توانمند باشد و دانش آموزان را به درستی تربیت کند.
احمدی لاشکی در پایان گفت: امیدواریم با ساماندهی نیروهای حق التدریس در دوره مهارتآموزی ماده ٢٨ همچنین افرادی که مشغول تحصیل در دوره چهارساله هستند بتوانیم کار را تا سه سال آینده پاسخ دهیم و براساس نیاز نیرو راهی کلاس درس کنیم.